Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτα με ξινόχοντρο και κολοκύθια, από την Αρετή

Η καλή μας φίλη Αρετή Φανούπου αγαπά ιδιαίτερα τα προϊόντα της Arteat, αλλά και την Κρήτη έφτιαξε και μας προτείνει μια εύκολη συνταγή πίτας με ξινόχοντρο (τον παραδοσιακό τραχανά της Κρήτης) και κολοκύθια.






Τα υλικά μας

1 κιλό κολοκύθια. 

150 γρ.ξινόχοντρο Arteat (μουλιασμένο μισή ώρα σε χλιαρό νερό)

2 κρεμμύδια μεγάλα

2 ντομάτες μεγάλες, γινομένες και χοντροαλεσμένες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Arteat

αλάτι - πιπέρι

Έτοιμο φύλλο για πίτες ή χειροποίητο για μεγαλύτερη νοστιμιά



Και να τι κάνουμε

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε.  Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύουμε με τον ξινόχοντρο, το ελαιόλαδο, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε το ταψί με λάδι, απλώνουμε  το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση, τοποθετούμε και το άλλο φύλλο και κλείνουμε καλά στις άκρες. Έπειτα αλείφουμε το φύλλο με λάδι και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 

Η Αρετή  προτείνει την πίτα του ξινόχοντρου ως εύκολη και γευστικότατη λύση για μεσημεριανό, συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου