Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πετιμεζόπιτα

Μια συνταγή για υπέροχη πετιμεζόπιτα από τη φίλη Αρετή Φανού!














Υλικά

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. πετιμέζι Arteat
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη και βρασμένη  σε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά

1 κ.σ. σόδα
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κ.γλ. κοφτή γαρύφαλο τριμμένο
1 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
σουσάμι (προαιρετικά)



Και να τι κάνουμε...



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι ,το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.


Προσθέτουμε το πετιμέζι, το κανελόνερο, το ξύσμα, το τσίπουρο, το γαρύφαλο και το αλεύρι λίγο λίγο.
Ζυμώνουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό. Το βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας βρεγμένα ελαφρώς με τσίπουρο.
Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου