Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Ταμπουλέ με ξινόχοντρο




Μια παραλλαγή της γνωστής σαλάτας ταμπουλέ, την οποία προτείνουμε με ξινόχοντρο, τον παραδοσιακό τραχανά των Κρητών, αντί για πλιγούρι.



 





Υλικά για 4 άτομα

6 «γροθιές» ξινόχοντρου (σημ.: η παραδοσιακή μορφή του τραχανά των Κρητών είναι σε «γροθιές»).

2  ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ.

1 αγγούρι με τη φλούδα, καλά πλυμένο, και κομμένο σε μικρά καρέ.

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Το χυμό από ένα λεμόνι. (Ίσως και λίγο παραπάνω, κατά προτίμηση).

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.


Και να τι κάνουμε...

Βάζουμε τις «γροθιές» του ξινόχοντρου σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με βραστό νερό ίσα που να τις καλύπτει. Αφήνουμε τον ξινόχοντρο να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 20΄. Στο μεταξύ με ένα πηρούνι «σπάμε» απαλά τις «γροθιές», μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το υλικό μας.
Στραγγίζουμε τυχόν περίσσιο νερό και προσθέτουμε στο μπολ με τον ξινόχοντρο, την ντομάτα, το αγγούρι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και αρταίνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε μια ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου